Code Corona

نسخه کامل: شما قضاوت کنيد
شما در حال مشاهده نسخه ساده شده مطالب هستید. نسخه کامل را به همراه قالب بندی ببینید.
صفحات: 1 2
امروز با يکي از دوستانم مجادله اي داشتيم پيرامون ماه رمضان و آزادي خوردن يا نخوردن در اين ماه. بحث از آنجا آغاز شد که اين دوست گرامي امروز، صحنه اي را در يکي از خيابانهاي مهاباد ديده بود که در آن نيروي انتظامي، جواني را به دليل اينکه در ملا عام سيگار کشيده بود، به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده بودند.جمعيتي در آنجا تجمع کرده اند و نظاره گر باتوم خوردن اين جوان شده اند.خانم همکار ما که بسيار از ديدن اين صحنه متاثر شده بودند نظرات خود را در اين پيوند با من در ميان گذاشتند.خوب، در اينجا بحث آغاز مي شود

اين دوست ما معتقد است که: اساسا سيگار کشيدن حق مسلم جوان مضروب بوده و برخورد خشن نيروهاي انتظامي با او کاملا غير منطقي بوده است.چرا که انسان کاملا آزاد است و حتي نوشيدن يا خوردن در اين ماه و آنهم در ملا عام ايرادي ندارد و اگر هم خلاف عرف است باشد بايد با آن مبارزه کرد و تابو را شکست. مسائل عقيدتي عمدتا يک مسئله ي کاملا شخصي و دروني است و اينکه انسانها آزادند بدون در نظر گرفتن يک نيروي حاکم، خود تصميم بگيرند که قوانين شرعي را درونا به جا آورند يا اينکه با توجه به اعتقادات خودشان از آن سر باز زنند

نظر من اما اينچنين است که: رفتار خشن نيروهاي انتظامي و ضرب و شتم اين جوان به هيچ وجه قابل قبول و موجه نيست اما تاکيد کردم که سيگار کشيدن در ملا عام در شرايطي که خلاف عرف، خلاف باور مردم و همچنين مغاير قانون است نيز قابل دفاع نيست.انسانها آزادند در کردار و افکارشان اما به باورم در شرايطي که مردم ما عمدتا متدين هستند (در حوزه ي خصوصي و نه حکومتي) و حکومت هم اسلامي است (فارغ از مشروع يا غير مشروع بودنش) نميتواند متعارف باشد خوردن يا کشيدن در ملا عام.منتهي اگر هم اين مسئله متعارف باشد، در ساختار سياسي و عرفي ما هنوز باب نشده است. بنابر اين من فکر مي کنم ازادي افراد محفوظ است اما با در نظر گرفتن ملاحظاتي که احتمالا مربوط به ارزشهاي جامعه هستند

ما به نتيجه نرسيديم، شما چه فکر مي کنيد؟

منبع :http://www.roozonline.com/archives/2007/10/post_4135.php
من اصلا با سیگار کشیدن و این که خوبه یا بد کاری ندارم و فقط نظر شخصی من اینه که هر کسی یک سری اختیارات شخصی داره که به هیچ عنوان نباید توسط دیگران مورد تعرز قرار بگیره.ولی نه کار اون جوون و نه کار نیروی انتظامی رو تایید نمی کنم ، اون جوون باید اینقدر از خودش شئور می داشت که عرف جامعه رو زیر پا نزاره و ماموران هم اصلا حق نداشتند که جوون رو بزنند چون مملکت نا سلامتی قانون داره.
ببینید این یک قانونه که به منظور رفاه حال روزه داران هیچ کس حق روزه خواری به هر صورتی در ملا عام رو نداره! کسی اجبارش نکرده که سیگار نکش!
در روایاتی هم برخورد ائمه با روزه خواران در ملا عام آمده.
کسی که در جامعه ای زندگی میکنه باید قوانین اونو رعایت کنه
این تواقفی هست بین همه.
Mohammad نوشته است:من اصلا با سیگار کشیدن .... چون مملکت نا سلامتی قانون داره.
این که در ماه رمضان کسی در ملا عام حق نداره چیزی بخوره یک قانونه.
خوب قانون باشه یا نباشه کتک خوردن اونو توجیه نمیکنه
اون خانومی که اون صحنه رو دیده مطمئن بوده که اون پسره جواب مامورا رو نداده بوده؟
شما از کجا میدونین که اون مامورا اول بهش تذکر دادن یا نه و اصلا شما از کجا میدونین که دعوا رو اول اون مامورا شروع کردن؟
خوب اینم ممکنه ولی اگر جواب داده باشه هم نباید با کتک جواب بگیره
ولی اگر دعوارو شرو کرده باشه به نظر من یکم بخوره بد نیستش ولی در هر صورت نباید اون جوری که توصیف شده میزدنش
آره منم معتقدم اون جوون اصلا حتی اگه بدترین بی احترامی ها رو به مامورا کرده باشه ، مامورا نباید در ملا عام اونو زیر بار کتک بگیرند اخه اصلا برای قانون مملکت وجهه خوبی نداره.
نظر من نيز اينچنين است : رفتار نيروي انتظامي قابل قبول نيست . ولي سيگار کشيدن در ملا عام آنهم در کشور اسلامي با حکومت اسلامي که خوردن و آشاميدن در شرع حرام است غير قابل قبول است و اينکار نوعي هرج و مرج به حساب مي آيد.
اولا : اینکه فکر نکنم خوردن و آشامیدن در ملا عام قانون باشه ، بلکه بهتره که جهت رفاه حال روزه داران (به قول sorset)کسی اینکارو نکنه! البته اینجا باز یه بحث دیگه پیش میاد کی اصلا کی گفته روزه داران باید در این موارد در رفاه باشن؟یا اینکه به نظر شما آیا اون کسی که در طول روز در مقابل وسوسه هایی که میشه مقاومت میکنه روزش مقبولتره یا اون کسی که ... ؟ یا به عبارت دیگه اگه یه دزد رو برای مدتی زندانی کنید و اون دزد به این مفتخر باشه که تو این مدت اصلا دزدی نکرده ! آیا به نظر شما این دزدی نکردن برای اون دزد ارزش و افتخار به حساب میاد؟
به نظر من روزه دار واقعی کسیه که در مقابل هزاران وسوسه ای که براش پیش میاد بتونه جلوی خودشو بگیره و گناه نکنه! بعدشم به نظر من در جایی که عقل میتونه تصمیم درست بگیره مراجعه به نقل(روایات) کاملا بی مورده!

ثانیاً: به نظر شما سیگار روزه رو باطل میکنه ولی کتک زدن یه جوون روزه رو باطل نمیکنه! اگه اینجوریه پس یه نفر هم باید بیاد و به همین شیوه به دلیل گناه کردن در ملا عام اون مامور نیروی انتظامی رو کتک بزنه و باز یه نفر دیگه بیاد و اون کسی که مامور رو کتک زده بزنه و ... (این روند اونقدر باید ادامه پیدا کنه تا بالاخره over flow بشه و باز از اول!) Big_smile2

ثالثاً : امر به معروف و نهی از منکر مراتبی داره که مطمئناً کتک زدن با باتوم در آخرین مرحله قرار میگیره!
رابعاً : مگه همه ی روزه داران معتادن که با دیدن یه آدم سیگاری وسوسه بشن!
صفحات: 1 2
لینک‌های مرجع